Ce indică leucocitele: De ce este important să le verificăm când ne facem analizele

Ce indică leucocitele: De ce este important să le verificăm când ne facem analizele. Leucocitele sau globulele albe sunt de mare importanță pentru sănătatea umană, ele ajută organismul să lupte împotriva bacteriilor, iar valorile lor ne spun dacă organismul nostru luptă împotriva unor modificări trecătoare, cum ar fi inflamațiile și infecțiile, sau se confruntă cu boli mai grave.

În plus față de analizele de sânge, un număr crescut de leucocite poate fi găsit și în urină, care este cel mai adesea rezultatul unui proces inflamator în partea superioară sau inferioară a uretrei.

Ce indică leucocitele: De ce este important să le verificăm când ne facem analizele

Există mai multe motive pentru apariția leucocitelor în urină, iar printre acestea se numără o infecție a sistemului excretor.

CITEȘTE ȘI: Proteina C-reactivă: Ce fel de probleme de sănătate poate indica atunci când îți faci analize de sânge

Acesta este un motiv comun pentru apariția leucocitelor în urină ca reacție a sistemului imunitar în lupta împotriva bacteriilor. Infecțiile pot afecta orice parte a sistemului urinar, inclusiv vezica urinară, uretra sau tubul care transportă urina de la rinichi la vezica urinară și rinichi. Deși infecțiile tractului urinar sunt posibile la ambele sexe, acestea sunt mai frecvente la femei deoarece uretra lor are doar trei centimetri lungime, în timp ce a bărbaților ajunge la 16 centimetri.

Unele dintre simptomele tipice care indică această infecție sunt:

În plus față de utilizarea merișorului, care s-a dovedit a fi un remediu bun, medicul poate prescrie și utilizarea antibioticelor, care vor localiza infecția și vor scăpa de bacterii. Tratamentul depinde de cât de gravă este infecția și de cât de susceptibil sunteți la ea. Dacă încă mai simțiți simptome în ciuda administrării unei doze de antibiotice, contactați-vă din nou medicul.

Pietre la rinichi

Prezența globulelor albe în urină poate indica și pietre la rinichi, cristale care se formează atunci când calciul și alte minerale se acumulează în urină. Acestea pot fi de mărimea unui bob de mazăre până la dimensiunea unei mingi de golf, care pot bloca fluxul de urină. Mulți dintre cei care s-au confruntat cu pietre spun că această durere este insuportabilă, iar unele dintre simptome sunt următoarele:

Durerea începe adesea brusc și vine în valuri. În funcție de dimensiunea pietrelor, este posibil să nu aveți nevoie de nimic mai mult decât de medicamente împotriva durerii și de a bea multă apă pentru a elimina pietrele, în timp ce dacă pietrele sunt blocate în tractul urinar, este posibil să aveți nevoie de intervenție chirurgicală sau de tratament pentru a sparge piatra, după care părțile mai mici sunt eliminate din organism prin urină.

CITEȘTE ȘI: Ce recomandă Mihaela Bilic atunci când vine vorba de analizele de sânge

Inflamația

Inflamația din organism, care poate apărea ca urmare a unor boli, infecții sau leziuni, determină, de asemenea, eliberarea de leucocite, potrivit actualno.com. Simptome precum nevoia crescută de a urina, sânge în urină, febră mare, greață și vărsături sau umflarea picioarelor sunt un semn că trebuie să vă adresați medicului pentru a afla cauza și tratamentul ulterior.

Alte cauze

În plus față de cele enumerate, cauzele posibile ale unui nivel crescut de leucocite în urină sunt

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro